Schrijfwerk

Wat ik doe is verwoorden, het in tekst uitdrukken van een gedachtegang. Goed verwoorden is begrijpelijk schrijven. De lezer moet kunnen snappen waar het over gaat. Een tekst moet kloppen, er mogen geen feitelijke onjuistheden in staan, en natuurlijk ook geen taalfouten. Voor mij betekent 'kloppend zijn' ook, dat er een hart in zit: een goede tekst weet op de lezer iets over te brengen. Daarom schrijf ik bij voorkeur over onderwerpen die mij aan het hart gaan zoals duurzaamheid, natuur en milieu.

Recent werk

Coördinatie en tekstredactie van het in april 2017 bij Uitgeverij Matrijs verschenen boek 'Het Koningsven. Ontstaan, ontginning en herstel van een veengebied bij Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide'. Ook heb ik een deel van het schrijfwerk gedaan. Ter gelegenheid van het natuurontwikkelingsproject Koningsven-De Diepen waar 200 ha nieuwe natuur wordt gerealiseerd.

Voor en via NABU Naturschutzstation Niederrhein (net over de grens in Duitsland) vertaal en herschrijf ik regelmatig teksten in het Nederlands, in het kader van Duits-Nederlandse projecten. Een van de projecten waar ik als vertaler/herschrijver bij betrokken ben, is Speuren naar bosgeschiedenis.